Du er landet hos The Big And The Small Things, nærmere betegnet den del der handler om akvarier, og nogle af de væsener der hører hjemme i det våde element.

Siderne er mest af alt lavet for mig selv, da de bliver brugt som vidensopsamling af det der interesserer mig, og i akvarieverdenen kommer det mest af alt til at handle om kampfisk og diverse maller.

For tiden har jeg 3 kampfiskehanner og 2 hunner, samt omkring 60 unger gående. Disse går fordelt på 7 akvarier, hvor hannerne og hunnen går for sig selv, dog med selskab af nogle ancistrus maller. I alt er der 8 akvarier, og i det sidste går der en sommerfugle plecostomus, sammen med nogle neonfisk og kobbertetra.

 

Den ældste af dem jeg har gående er Napoleon. Napoleon er far til det første kuld af unger, der kom til verden i starten af oktober. Han går lige nu alene i en 10 liters balje, imens han venter på at hans nye hjem bliver indrettet. Han hygger sig, men får også en del opmærksomhed, og er stort set håndtam. 

 

Napoleon, the betta fish
Napoleon, the betta fish

 

Derefter er Sonic kommet til. Sonic er den aggressive type, og kan ikke lade de andre fisk i baljen være, selv ancistrusserne får en tur en gang imellem. Sonic er den største af de 3, og har en længde på omkring 8 cm.

 

Sonic - Rød Betta Splenders / Kampfisk
Sonic, the betta fish

 

Den sidst tilkomne hedder Herkules, og er forholdsvis stille og rolig, og kan godt lide at gå på opdagelse i sit akvarie, som til gengæld også er fyldt med huler, revner og sprækker. Han går fint i spænd med den ancistrus der er hans cellekammerat.

 

Hercules, the betta fish
Hercules, the betta fish

 

 

Sådan kan du tjene 350 USD per time