Vandskifte i akvariet

Man hører og læser ofte at man bør skifte f.eks. 30% af vandet en gang om ugen. Disse tal skal dog tages med forbehold, da der er mange faktorer der spiller ind, i forhold til hvor ofte der bør skiftes vand. Det kan være akvariets størrelse, antallet af fisk, hvor mange planter der er i akvariet, samt hvilket filter der benyttes. Generelt kan det siges at jo mindre akvariet er, jo oftere skal der skiftes vand i det, og har du en kampfisk i et meget lille akvarie, må du være forberedt på at skulle skifte vand helt op til 3-4 gange om ugen.

En kampfisk, også kendt som Siamese fighting fish, eller Betta, er en fantastisk fisk at holde i et akvarie. Det er en farvestrålende fisk, som kan være meget social, men hvis du aldrig har haft kampfisk før, er der alligevel nogle ting du skal tænke igennem inden at du anskaffer din nye fisk. Som med alle andre dyr, er det vigtigt at de ydre forhold er i orden, da de første dage og måske uger, er de vigtigste, da din nyanskaffe kampfisk skal tilpasse sig til sine nye omgivelser, samt at du skal vænne dig til at du nu er blevet ejer af en kampfisk, med det der følger med.

Velkommen...

Og tak fordi du kigger indenfor.

Mit navn er Jan, og jeg personen bag The Big & The Small Things.

Jan Lassen i Frankrig

 

Hvad handler The Big & The Small Things om?

Dette er min måde at dele mine historier, de ting som jeg elsker, de gode bøger, rejserne, maden, passionen, eventyrerne, og ikke mindst mine interesser, og mit håb er at nogle af de artikler du måtte give dig i kast med, kan bidrage med lidt inspiration.

The Big & The Small Things er delt op i fire selvstændige områder:


Akvarier, akvariefisk og teknik - Som er det underområde du er på lige nu, og hvor jeg samler lidt af en viden jeg har tilegnet mig omkring akvariehobbien.
Kryptovaluta - hvor alt indhold relaterer til mine erfaringer med kryptovaluta.
Modeljernbane og teknik - hvor jeg beskæftiger mig med ting der omhandler modeljernbane.
The Big & The Small Things - Som er hovedsiden, og hvor du finder "alt det andet".

Ud over disse sider, kan du også finde mig rundt omkring på andre hjemmesider.
Blandt andet er jeg glad for at fotografere, og skulle du have lyst til at se nogle af de billeder jeg har taget, kan du kigge med her: Billeder

Nyhavn - København

 

I mit daglige virke, arbejder jeg som logistikassistent. Det er et arbejde som jeg er rigtig glad for, og hvor jeg er omgivet af nogle fantastiske kollegaer, som er med til at inspirere, og gøre at arbejdsdagen går som en leg. 

Der vil være nogle få annoncer rundt på sitet, men det vil blive holdt på et minimum. Annoncerne er kun til stede, for at hjælpe med at holde The Big & The Small Things kørende.

Du har fundet vej til denne side, måske fordi du kender mig, og ikke har andet at lave i din fritid, eller måske fordi du fandt et link til en artikel, og du ønskede at læse det hele. Hvad end årsagen er, håber jeg at du vil finde noget af indholdet interessant nok, til at blive hængende et øjeblik.

Husk: Livet er smukt, gå ud i det, og få det bedste ud af det...

Afslutningsvis vil jeg gerne slå fast, at alt indhold på The Big & The Small Things, alene baserer sig på min egen forståelse og erfaring med de givne emner, og således ikke er ment som rådgivning omkring et specifikt emne. Hvis du vælger at benytte nogle af mine erfaringer med de givne emner efter at have læst mine tanker omkring dem, er det helt og holdent på dig eget ansvar. 

God fornøjelse

 

Du er landet hos The Big And The Small Things, nærmere betegnet den del der handler om akvarier, og nogle af de væsener der hører hjemme i det våde element.

Siderne er mest af alt lavet for mig selv, da de bliver brugt som vidensopsamling af det der interesserer mig, og i akvarieverdenen kommer det mest af alt til at handle om kampfisk og diverse maller.

For tiden har jeg 3 kampfiskehanner og 2 hunner, samt omkring 60 unger gående. Disse går fordelt på 7 akvarier, hvor hannerne og hunnen går for sig selv, dog med selskab af nogle ancistrus maller. I alt er der 8 akvarier, og i det sidste går der en sommerfugle plecostomus, sammen med nogle neonfisk og kobbertetra.

 

Den ældste af dem jeg har gående er Napoleon. Napoleon er far til det første kuld af unger, der kom til verden i starten af oktober. Han går lige nu alene i en 10 liters balje, imens han venter på at hans nye hjem bliver indrettet. Han hygger sig, men får også en del opmærksomhed, og er stort set håndtam. 

 

Napoleon, the betta fish
Napoleon, the betta fish

 

Derefter er Sonic kommet til. Sonic er den aggressive type, og kan ikke lade de andre fisk i baljen være, selv ancistrusserne får en tur en gang imellem. Sonic er den største af de 3, og har en længde på omkring 8 cm.

 

Sonic - Rød Betta Splenders / Kampfisk
Sonic, the betta fish

 

Den sidst tilkomne hedder Herkules, og er forholdsvis stille og rolig, og kan godt lide at gå på opdagelse i sit akvarie, som til gengæld også er fyldt med huler, revner og sprækker. Han går fint i spænd med den ancistrus der er hans cellekammerat.

 

Hercules, the betta fish
Hercules, the betta fish

 

 

Sådan kan du tjene 350 USD per time